2.klasse - turdag - skoleåret 2015/16

Turdagen med 2.klasse går ofte langs Mjøsstranda . Der finner vi masse materialer som knyttes til øvrige undervisningen i klasserommet.

Kastanjene som først ble til regnestykker ute .... ble etterhvert gjennomborret og tredd på en tråd til larver .

Og så er det de store kvisthaugene som egner seg utmerket til rede - der man kan sitte i å spikke en nisse. .......

Vi har funnet mye materialer til å bygge hytte av . Og kontakten med forbipasserende mennesker er bare så bra både for barna men også for de ofte litt eldre menneskene som har mye å fortelle om sin barndom og hva de gjorde da de var barn . Mange som blir glade å se at barn i vår tid fortsatt holder på med de samme tingene , f eks spikke og bygge hytter på samme måter som de selv gjorde for 50, 60, 70 eller 80 år siden .

Mye morsommere å snakke med folk som kommer forbi enn å snakke om dem når de har gått forbi .

Elevene er veldig oppfinnsomme . De hart funnet mange bokstaver eller tall rundt omkring ....... "se - her er det jo en F , eller en I, en L, en S - eller er det et 5-tall?" ...... Turen er aldri bare en "å være ute "- dag ...... Det som de opplever i hovedfag kommer igjen og de finner mye tilknytning til de aktuelle periodene fra klasserommet.

Alltid en stor glede å være sammen med elevene - både inne og ute .

turdagen med 2.kl høst 2015

turdagen med 2.kl høst 2015.jpg3       turdagen med 2.kl høst 2015.jpg 1