Januarhilsen fra 1.klasse

Plutselig var vi over i 2018! Det har jammen gått fort. I løpet av januar feiret vi også dag nr 100 på skolen. Det var det mange av barna som syntes var litt gøy. Tenk at vi har gått 100 dager på skolen! Det er mye det. I første klasse har vi fylt januardagene med mye lek! Og veldig mye utelek i den fantastiske snøen vi har fått. Skolegården bugner av snø, og barna har laget seg en hinderløype på ski, og fått hjelp av Dani på sfo til å lage en skikkelig snøborg! Den har jobbet seg ut og inntatt forskjellige former siden vi også har hatt litt milde dager, men barna har timer med fantasifull lek i denne borgen. Her er det plass til både prinsesser, drager, riddere og zombier. Skolen har spader tilgjengelig for barna slik så de får brukt kroppen sin skikkelig å kjenne på hvordan det er å konstruere og bygge noe stort. Barna lager seg en plan, de må samarbeide for å få det til, og det krever styrke og utholdenhet for å gjennomføre prosjektet. Snøen har inspirert til bevegelse, og vi hadde en flott skitur sammen på Øverli. Her har vi en velfortjent pause ved en liten bu der det er fuglemateplass. Vi fikk se kjøttmeis, blåmeis, spettmeis, dompapp, gulspurv og til og med toppmeis mens vi satt der. Inne har barna konsentrert seg om bl.annet konstrukssjonslek med klosser etter at jeg innførte litt flere klosser i flere farger og former. Det var flere dager de lagde flotte konstruksjoner, først løsere byggverk, men etter hvert mer arkitektoniske byggverk. I formingen har vi gjort oss kjent med bordveven. Det er både gøy og litt slitsomt å lære seg noe nytt, men vi har sunget en vevesang i ringen som har hjulpet litt på å huske at den skal være opp og ned – inn og ut av trådene. Vi avsluttet januar med en flott skitur oppe ved skumsjøen. Romy, mor til Sarah, var med og viste oss vei. Barna var så flinke til å gå, og selv om det var igjensnødde løyper og litt vind, viste de godt mot og turglede. Vi hadde en rast der vi drakk varm te og fikk pannekaker stekt på bål. Det var deilig etter en lang tur, og jeg regner med at det var mange slitne, men fornøyde førsteklassinger som kom hjem igjen fra turen. Takk for alt januar ga oss, nå er vi klare for februar!

Emneord: 1.klasse, barnetrinnet, 6.klasse, påske, håndarbeid